Arhiv novic

Pogrešali smo te... Sveta Gora

Letošnji prvi MPP vikend smo preživeli na Sveti Gori pri Novi Gorici. 75 študentk in študentov iz cele Slovenije smo se za dobra dva dni umaknili iz vsakodnevnega tempa življenja, da bi se posvetili petju, duhovnosti in druženju.  

V pevskem delu vikenda smo se posvečali predvsem skladbam, ki jih bomo izvedli na božičnem koncertu. Najprej smo jih temeljito zvadili posamezno po glasovih, nato pa smo ubrano zapeli še skupaj in seveda z našim bandom. Moramo priznati, da so skladbe že kar dobro zvenele, tako da smo si včasih, vsi navdušeni nad našim napredkom, ob koncu kar zaploskali. Delali smo tudi na vokalni tehniki, naši zborovski barvi, skratka z glasbo smo ogromno eksperimentirali. Naša zborovodkinja Martina je kar prekipevala od energije in nas pesmi učila potrpežljivo ter z velikim nasmeškom na obrazu.

Naš delovni dan se je pričel s hvalnicami in končal z večernicami v kapeli doma Tau. Posebej čudovita je bila adoracija iz sobote na nedeljo ponoči, ko je vsak dobil priložnost, da se je za trenutek ustavil, molil in častil Jezusa v Najsvetejšem zakramentu.

Ker se s "tanovimi" MPP-jevci še ne poznamo dobro, smo imeli prvi večer spoznavno druženje. S pomočjo zabavnih iger smo se bolje spoznali in stkali nova prijateljstva. V soboto zvečer  smo se po napornem dnevu tudi malce sprostili na zabavnem programu, kjer smo se najprej preizkusili v MPP kvizu, nato pa smo morali po skupinah izpolniti posebne naloge. Prva skupina je pripravila sočne in osvežilne koktejle,  druga  je poskrbela za okusno sladico, tretja je okrasila skupni prostor, četrta pa je posnela čisto pravo reportažo. Vsi smo se zelo potrudili, uživali ob predstavitvi in degustaciji pripravljenega, ter še dolgo v noč prepevali.

Br. Melhior nam je spregovoril o usmiljenju - to je bila glavna tema našega vikenda. Ob svetopisemskem odlomku »Prilika o izgubljenem sinu« smo v tišini razmišljali o posameznih likih in v njih iskali vzporednice z našimi življenji. Razmišljanja smo si podelili v manjših skupinah in se tako obogatili med sabo, saj vsak drugače razume in ima svoje osebne izkušnje. Usmiljenje nam je tako težko razumeti, ker gledamo nanj preveč »po človeško« … iščemo pravico, enakopravnost. Spoznali smo, da se bomo morali še veliko truditi, da bomo bolj podobni usmiljenemu Jezusu.

V soboto nas je obiskal p. Andraž Arko, ki je bil najprej na voljo za spoved, nato pa je v kapeli daroval sveto mašo. V pridigi je spregovoril o trenutnih razmerah (vojnah, terorističnih napadih, beguncih…) in nas spodbudil, da se je nesmiselno obremenjevati in živeti v strahu. »Bodite pripravljeni, vedno pripravljeni!« so močno zazvenele Andraževe besede, da se nimamo česa bati, če imamo mirno vest in smo povezani z Bogom. Tako nas novice ne bodo mogle »metati s tira« in bomo lahko v polnosti živeli vsak dan, ki nam bo podarjen.

Uganete, kaj smo delali med pavzami in med prostim časom? Ja, prepevali! Kitara, klavir, cajon, violina, čelo, naši glasovi… ljubezen do petja in glasbe nas MPP-jevce res povezuje. Vpisali smo se tudi v knjigo vtisov, kamor se že od leta 2002 vpisujejo skupine, ki bivajo v domu Tau. Našli smo tudi vtise MPP pevsko-duhovnih vikendov naših predhodnikov. Res je ganljivo videti, da MladostPesemPrijateljstvo že toliko let povezuje mnogo generacij.

Več slik pa najdete na naši Facebook strani: https://www.facebook.com/zbormpp/