Arhiv novic

Ti si CAR & hvalospev MPPjevkam (praznika MPP)


April letos ni opravičil slovesa po muhastem vremenu. Pač pa ga je po tem, da je takrat skrajni čas, da v zboru že tradicionalno (kolikokrat že? ne štejemo več :) ) presenetimo eni druge, drugi ene; dekleta fante in fantje dekleta. Prvi druge in drugi prve. ammm? Ne sledimo več... Gremo k bistvu :)


PrvE so prvega aprila (1. april) želela presenetiti fantovski del zbora. Vsekakor jim je uspelo. Palce gor. Kaj pa se je zgodilo pred njihovim presenečenjem? Dodatno presenečenje. Fantje so jim pripravili toleLE :D

 

 

Ja. Dejansko so se fantje med pridigo p. Christiana, ko so se rahlo dolgočasili :) , dogovorili za takšno prvoaprilsko potegavščino. Ni kaj dodati. Uspelo jim je. In to ravno v trenutkih pred pripravljenim presenečenjem deklet. Za nameček pa so zadeli še melodijo pesmi, na katero so dekleta priredila svoje besedilo. Ti si CAR so zapele svojim sopevcem in jih počastile z imenitnim besedilom. Na porogljiv način so pokazale na njihove šibke točke, ki so jih podkrepile tudi z odličnimi sposobnostmi in lastnostmi, ki jih naši fantje premorejo. Vmes pa so popestrile pesem še z delčkom pesmi Oče naš, Bog vesolja. Kapo dol! :) Poglejte...
 


Nastala je čudovita hvalnica fantom. Za nameček pa so prejeli še vrečko keksov in pazi to - pašteto CARICA. Ne da bi namensko želeli narediti reklamo pač pa sovpada z besedilom pesmi, ki je bila namenjena fantom. Nekatari so kar takoj odprli eno in drugo ter pomakali sladke piškote v malo manj sladko pašteto. Lakota je naredila svoje :D Da pa z njihove strani ni ostalo le pri prvoaprilski potegavščini, so se hitro zbrali v kup in čez nekj tednov ob koncu aprila presenetili na naslednji način.
 

Priredili so besedilo pesmi, ki je na MPP božičnem koncertu požela najglasnejšo in najdaljšo ovacijo poslušalcev - Oče naš, Bog vesolja. Tokrat (za razliko od lani) so izpostavili le njihove najboljše točke. Od izjemnega "pihanja na njihove duše" bi se nekatere skoraj "prehladile". Pa da ne bi ostali le pri neoprijemljivih zadevah so se organizirali in izdelali unikatne MPP VILEDE. Neverjetno... koliko domišljije premorejo naši fantje. Na koncu pa kot se spodobi in je v navadi gentlemen-ov so se jim poklonili s cvetjem in kdo bi vedel, morda ob vsem tem ogreli tudi katero srce. :) 


To sta dva svetova... MOJ SVET in TVOJ SVET, draga sopevka, dragi sopevec... Različna! A vseeno, en brez drugega ne obstajata, ne delujeta, ker se dopolnjujeta. Nad nami pa bdi še Nekdo, ki skrbi za nas vse. To je NAŠ SVET! 

Besede napisane s krepko predstavljajo naslov našega letnega koncerta. Naj vam ta svet na slikovit način s petjem in pripovedjo razkažemo. S ponosom... za slavo Najvišjega.

Pridite na letni koncert našega zbora, dne 20.5.2015, ob 20. uri, po študentski sv. maši ob 19:00, pri frančiškanih - cerkev Marijinega oznanjenja.

Se vidimo!

Povezava do dogodka na Facebook-u, kjer objavljamo najaktualnejše informacije v povezavi s koncertom: https://www.facebook.com/events/377489549108856/

Zbor MPP Facebook stran: https://www.facebook.com/zbormpp 
(klikni Všeč mi je/Like za redno celoletno spremljanje dogajanja v zboru)