Arhiv novic

Aleluja - velikonočno voščilo 2015

Vstajenje

Teh štirideset dni smo preživljali v takšni in drugačni puščavi. Odpovedali smo se dobrim stvarem, da bi prejeli še kaj boljšega. Pregledovali smo svoje meje in odkrivali, kaj je v nas tisto, kar je dobro ohraniti in kaj je bolje opustiti.

Zdaj se v treh dneh vse zlije v prečudni crescendo, ko v nas dejansko raste pričakovanje. Z učenci gledamo, ko se znova vse odvija pred našimi očmi:

KrižaniUstanovitev Evharistije. Ko Bogu ni dovolj, da postane le človek in se Večni skloni k svoji stvari. Postane vsakdanji Kruh za nas. Postane ujetnik iz ljubezni do nas. Ostane med nami do konca časov.

Veliko trpljenje, križ nas vseh na ramenih Njega, ki je edini nedolžen. Moj križ, tvoj križ, naš križ - postane Njegov križ. V tej daritvi se izlije do konca in je razlomljen za nas vse. Če se je ponižal, da se je sklonil na zemljo, je to eno največjih ponižanj, ko Kralja križamo navadni razbojniki, med katere je bil prištet. A vse to stori znova prostovoljno, iz ljubezni do nas.

Zadnji dan je dan negotovosti in čakanja. Življenje sámo počiva v grobu. V tem času telo miruje, a duša pride v predpekel. Vsi očaki in umrli čakajo v sencah. V zarji naslednjega dne Oče obudi Sina in grob ostane prazen.

In zdaj smo tu, pred grobom. Oziramo se vanj in vidimo povoje. Sončni žarki raztirajo temo mrzlega groba. Toplota preseva povoje in kamen. Kam je šel Gospod zame? Kje je sedaj?

Vsi znaki lahko kažejo veliko zaroto vseh, ki so ga že prej obsodili, mučili in ubili. Še zadnja bolna šala, še zadnji udarec. Učitelja so grozljivo strli in sramotno ubili, sedaj pa so opravili še z njegovim telesom! 

A v ušesih nam odzvanjajo Njegove besede o tretjem dnevu. Sedaj smo na pragu... Vstopimo skozi grob vsakdanja v pravo življenje! Tudi mi imejmo tako vero, kot jo je imel učenec, ki je vstopil, videl in veroval!

Gospod je vstal, aleluja! 
Zares je vstal, aleluja!

Ta aleluja naj ne bo več beseda, ki smo se ji odpovedali teh štirideset dni, ampak naj gre od srca do srca. Gospod je vstal, veselje naj nas napoji z zvrhano mero, potlačeno! Aleluja!
Naj ti prazniki prinesejo Njegov blagoslov med nas in naše družine. Naj odmeva od zemlje do neba: aleljuja!
 
Velikonočno voščilo 2015

Voščilu, ki je namenjeno tudi vam, ki nas redno spremljate, se pridružujemo tudi vsi ostali čani zbora MPP. :)