Arhiv novic

MPP Miklavževanje 2014

Adventni čas. Čas prihoda. Čas pričakovanja. Čas, ko že gori prva svečica na venčku. In takrat se sleherni otročič pa tudi malo starejši otroci veslimo prihoda dobrih mož, ki nas vedno velikodušno obdarujejo. To je že dejstvo, ker pridni itak smo! Tako nas v začetku decembra pozdravijo dobri angeli in prihod Svetega Miklavža. Moža, ki s svojim obdarovanjem ogreje srce in v otroških očeh prižge iskrice, ki iskrijo še tisočkrat bolj kot lučke ljubljanskih ulic. Pa smo bili MPPjevci dovolj pridni? :)

MPP Miklavževanje 2014

Tudi MPP-jevci smo bili letos kar pridni in z rahlo zamudo, pa mu tega gotovo ne zamerimo, nas je prišel pozdraviti. Ni šlo tako zlahka. Poleg tega pa je Sveti Miklavž preživljal še zadnje trenutke v naših krajih. Zato je bilo potrebno pohiteti. Tafrišni smo se razdelili v skupine in pripravljeni na akcijo ter hitro sestavljanje pisma dobremu možu, ujeti v mestni vrvež, opravili zanimive izzive. Si predstavljaš lovljenje po Kongresnem trgu? In da na toliki površini ujameš nekoga, ki ima kar hiter korak in nemalo kondicije? O, pa se da. Pri tem potrebuješ komunalce in nekaj tekaških spretnosti. :)

Menjava obutveŽe smo hiteli na Mesarski most in v pičlih naslednjih 2 minutah na štantu pridobili liziko. Naj poudarimo, pridobili. 5 parov toplih oči, prijazne besede in gospa, ki na začetku deluje zgolj teta na drugi strani, ki ni ravno dovzetna za kakršnokoli barantanje. Z mandlji nam ne uspe, ker vsak gram šteje(!), a liziko le izprosimo. Tako osrečimo čakajoči sopranistki in se podamo k Robbovem vodnjaku. Romantični pridih ni dovolj za mlado zaljubljeno damo, mladenič, bi jo rad očaral s serenado. Radi pomagamo, pa smo. Sedaj imamo že skoraj celotno Miklavževo pismo. Manjka še bistvo...

Miklavževanje 2014

S hitrimi koraki stopamo na Čevljarski most, hitro premenjamo čevlje, napišemo in dopolnimo pismo ter hitimo na Prešernov trg, z različnima čevljema na nogi. Takole Pika-Nogavičarsko na Prešernovem trgu odpojemo še nekaj pesmi nato pa v vlakcu odparadiramo v Satnerjevo sobo. :)

Pevci z (več)letno zgodovino v zboru so medtem preoblekli znane pesmi in jih zapeli, da bi priklicali Sv. Nikolaja. Nakar so se odprla vrata ... "Delajmo, delajmo zlata kolesa, da se popeljemo v Sveta nebesa ..." Angelčki so zaslišali naše nebeške glasove in s seboj pripeljali Sv. Miklavža. Pozdravili smo ga na prav poseben način in ga ob prebiranju naših želja, naštevanju tanajbolj pridnih in petju izredno razveselili. Cel kup neučakanih basov, tenorjev, sopranistk, altov, inštrumentalistov pa duhovni vodja in zborovodkinja... polna košara daril je postajala prazna. Božji pomočniki so Miklavžu pomagali pri razdeljevanju daril, pozornosti, veselja. Priporočili smo se še dobremu Bogu in nasmejanih src stopili v mrzlo noč. A nas ni prav nič zeblo. Le kako bi? ;)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Sv. Miklavž je legenda, bil in bo. Zato se splača bit priden, občasna nagajivost pa tudi ni prepovedana. Za boljše predstavljanje, zagotovljen nasmešek in polepšan dan pa le poglej filmček. :)

Več fotografij pa si lahko ogledaš v galeriji na naši Facebook strani Zbor MPP.