Arhiv novic

Psalmistični 1. PDV (2014/2015)

Pa smo le dočakali ta veseli dan ali MPP odrajža na pevsko-duhovni vikend, ki se je letos odvijal bolj severovzhodno od Ljubljane, v Vrbju pri Žalcu. Zaradi letošnjih pevskih okrepitev, je bil namen tega vikenda predvsem spoznavni. Zbrali smo se 14.11.2014 v ogromni Karitasovi hiši v Vrbju, nekateri točni kot ura, drugi z zamudo, saj so se po nesreči izgubili. Tako se pač začne :D

MPP selfie

rekreacijaPričeli smo z večerjo in nadaljeval s sekcijskimi vajami, ki so jih vodili naši brhki pevski voditelji. Pričeli smo z vajami za božični koncert, ki bo... Izveste v kratkem, vsekakor pravočasno! ;) Ker moramo poskrbeti tudi za duhovno rast , je naš letošnji duhovni vodja br. Melhior  poskrbel, da smo se prelevili v psalmiste. Tema so bili svetopisemski psalmi, njihov nastanek in duhovna razlaga. Vsak izmed nas je napisal svoj psalm, ki ga je kasneje lahko delil z drugimi. Da bi se še bolje spoznali, se je po molitvi odvijal spoznavni večer, kjer  smo se zbližali in spoznali interese drugih sopevcev. :) Po sproščenem večeru so sledile večernice, s katerimi smo zaključili dan, ter se bolj kot ne vsi odpravili spat, saj nas je v soboto čakal naporen dan. 

Zakaj bi poležavali v toplih domačih posteljah do poznih dopoldanskih ur, če te lahko zbudi pesmica z glavnim in edinim verzom: puding, ki je marsikateremu ne-jutranjemu človeku pokvarila jutro, ostalim pa narisala nasmeh na obraz? :D Budnica, obvezen ritual vsakega vikenda, nas je predramila ob rani 7 uri zjutraj in nas spomnila na hvalnice. Tudi to se moli in ni dolgočasno. Po jutranji duhovni in telesni okrepitvi so sledile vaje do kosila, nato pa prosti čas, ki so ga nekateri izkoristili za lepotni spanec, drugi za sprehod do čudovitega jezera ali igranje košarke, ostali pa preprosto za druženje. Da ne bi pozabili, kako se poje, so se popoldne nadaljevale pevske vaje, katerim je sledil duhovni del s Sveto mašo, ki jo je vodil žalski župnik.

slavljenka JernejaMed večerjo smo presenetili slavljenko Jernejo in ji postregli s tortami, ki jih je velikodušno razdelila med vse prisotne in jih ni pojedla sama :P Seveda to ni bilo samoumevno. Za kos torte je bilo potrebno slavljenki seveda zapeti. Po odlični večerji se je dogajanje preselilo v skupni prostor, kjer je bil na vrsti zabavni večer. Ustvarjalki programa Mina in Petra sta nas razdelili po skupinah tako, da je vsak izvlekel listek, na katerem je bila zapisana pesem, ki si jo moral prepevati/žvižgati, dokler nisi našel vseh svojih članov ekipe. Vsaka skupina je pripraviti igrico. Navodila so bila zelo zabavna, od tega, da MPP postane predskupina na koncertu One Direction, do petja na ulici, prijave na avdicijo šova Slovenija ima talent, odhoda v hribe in celo mednarodne turneje aka. Tour- de balkan. :) Po zabavnem večeru je sledilo zdaj že tradicionalno celonočno čaščenje. Vsak je bil odgovoren za polurno slavljenje v tišini. Ker se zaspati ni dalo, se je zabavni večer za tiste, ki so čakali, da bodo na vrsti, prelevil v druženje ob kitari, taroku in pogovoru. 

V nedeljo smo zaradi praznika Gospodovega dne lahko spali kar 10min dlje, nato smo se pripravili na sodelovanje pri maši v župniji Žalec.  Z ubranimi glasovi smo napolnili in pretresli žalsko cerkev. Po maši so sledile vaje in kosilo, kjer smo se s pesmijo zahvalili tudi našim trem kuharjem, ki so skrbeli, da smo lahko zbrano razmišljali le o petju in ne samo o hrani. ;) Hvala vam! 

Tako se je zaključil še en pevsko duhovni vikend, ki si ga bomo zaradi številnih prigod zagotovo vtisnili v spomin.

Več slik si lahko ogledate na naši FB strani Zbor MPP!