Arhiv novic

Dvojno slavje, dvojna pogostitev

Izredno hitro se je pričelo dogajanje v našem preljubem zborčku. 1. oktobra smo preverili, koliko pevskih izkušenj smo si nabrali tekom natrpanega poletja. Poleg tega je potekala nekakšna primopredaja med sedaj že starim in novim duhovnim voditeljem. 8. oktobra smo ostali brez zborovodkinje, prvič v 2 letih. Povsem primerljivo jo je zamenjal naš veliki (tako in drugače) prijatelj David. In ne zgolj to, lahko bi mu rekli tudi zunanji sodelavec MPP-ja. V tem tednu smo ponovno prepevali pod taktirko ene in edine, zborovodkinje Marte. Poleg tega pa sta še naša duhovna voditelja "poskrbela", da smo to sredo, 15. oktobra, morali pripraviti nekakšno slavje ob vseh teh dogodkih. :)


Ne vemo natančno kako, ampak vaje smo uspeli začeti že 5 minut čez 18. uro! Upamo, da se bo takšna praksa v
 tem letu nadaljevala. Vaje so potekale gladko, pesmi so bile spevne in že pred mašo nam je ostalo toliko časa, da smo presenetili prvega.

Na "meniju" je bil novi duhovni vodja, brat Melhior, ki je dan prej praznoval svoj rojstni dan. Let seveda ne bomo omenili, se pa nam zdi pomembno seveda to, da povemo, da je ljubitelj t.i. "All Star-k". V ta namen smo se v zborčku izredno potrudili in naročili posebno linijo tovrstnih superg - verzija MPP. Komentiranje izbora pravih barv zanj, se nam na tem mestu ne zdi primerno.

Kako je videti All-Star-ka iz linije MPP pa se lahko prepričate na sliki ;)

Sledila je maša, kjer smo ponovno uživali v prepevanju Bogu. Čas v Njegovi bližini vedno prehitro mineva in zopet smo bili v Sattnerjevi sobi, našem pevskem kotičku. Pričakovali smo konec vaj ter pogostitev... In naposled le dočakali :)

Pridružil se nam je stari, bolje rečeno bivši duhovni voditelj, brat Dominik. Želeli smo se dostojno posloviti, kar nam 1. oktobra ni uspelo. Pripravili smo enkraten album naših slik, posvetil, želja in spominov, ki so nas vezali na trenutke z br. Dominikom. Več tednov je nastajal, na koncu pa mu ga je izročila naša zborovodkinja. Zapeli smo tudi pesem slovesa.

Vodstvo zbora je odločilo, da je to priložnost, kjer se moramo poveseliti in nas spodbuditi za nadaljnje izvrstno delo. Dve pici, ki smo jih komaj da prinesli med oboki vrat, sta končali v naši želodčkih.

Seveda se prepevanje ni končalo: "Kdor je vesel, naj poje Bogu." (Jak 5, 13)


Se vidimo v sredo, ob 19:00! ;)