Arhiv novic

Dan MPPjevcev 2014

Vse se je začelo s skromno idejo na mailu, da bi našim vrlim fantom polepšale dan. Mail smo takoj prepravile z idejami in največ uspeha je požela ta, da bi fantom zapele priredbo pesmi Just the way you are (Bruno Mars). Tajni sestanek je sledil v nedeljo zvečer (13.4.2014), v prostorih FŠD-ja. Kaj se je dogajalo tam? Beri dalje...

Dan MPPjevcev

Le kaj bi fantom poleg pesmi še vzbudilo pozornost. Mogoče hrana? Da, definitivno hrana. Začelo se je z liziko, nato smo prešle na kinder jajčke, kasneje je bila v igro vključena tudi Kekec pašteta.Pojavila se je še kakšna bolj neumna ideja z žabami ali vsaj paglavci, pa še kakšna, a ni vse za v javnost. ;) Po tehtnem premisleku smo prišle do rešitve. Kupiti bo treba pašteto Kekec in nogavice.
 

Friziranje

Temeljito piljenje pesmi se je pričelo. Vadile smo tako dolgo, da je zazvenela lepo. Za naše MPP-jevce se izplača. Vaje so se zavlekle pozno v noč, vendar je bila potreba po ubranem petju večja od počitka. Seveda smo to srečanje izkoristile tudi za druženje. Ženske smo pač takšne, da rade čvekamo in se nasmejimo. Počnemo več stvari hkrati, zato imajo tri MPP-jevke od takrat novo frizuro. Skratka, vse to smo naredile v dobrih treh urah. 

Priprava simboličnih darilc je tako potekala v torek, 15.4. popoldne. Za ustvarjalni dan barvanja nogavic smo izbrale lokacijo Poljane. Nakupljene črne in sive nogavice smo potiskale z napisom MPP, vanj skrile 50g Kekec paštetke in bilo je pripravljeno.

Prišla je sreda, ki ni bila le običajna MPP sreda, pač pa prav poseben dan, dan za MPP-jevce.

Na ta dan se fantovskemu delu zbora nameni še posebno pozornost. Dekleta takrat opevamo Njihovo vse. A brez skrbi, ženske imamo že po prvotnih nastavitvah v našem organizmu vgrajeno, da v tem pretiravati le ne smemo, kajti njihov ego lahko kaj hitro poleti na Triglav ali še kam višje. Želele smo, da tako fantje kot tudi njihovi egi ostanejo z nami. Ker pa je bil prvotni namen pihanje na dušo, so bila majhna odstopanja vseeno dovoljena. J

Da bi bilo torej presenečenje izpeljano po naši prvotni zamisli, smo se v sredo dobile 1 uro pred vajami in dodobra dodelale našo izvedbo pesmi Just The Way You Are, katere besedilo je bilo za naše MPP-jevce spremenjeno.

Priprave na Dan MPPjevcev

Ko se je drugi del pevskih vaj prevešal h koncu, se je zgodilo. Zborovodkinja Marta nam je, kot je v njeni navadi, rekla naj se pomešamo med glasovi, da zapojemo pesem In Articulo. In ker smo se dekleta glede mešanja dogovorile zelo podrobno, se je vsaka od nas postavila k točno določenemu fantu, da ne bi prav nihče ostal »neopevan«. J Marta nam je zaigrala intonacijo in namesto In Articulo smo začele:

 When I see your face,
There's not a thing that I would change
'Cause you're amazing
Just the way you are.
WHEN I HEAR YOUR VOICE
The whole world stops and stares for a while
'Cause, boy, you're amazing
Just the way you are.
MPP-JEVEC!

Nekaterim dekletom se je glas zaradi treme kar malce zatresel. Fantom, kot pričakovano, ni bilo čisto jasno, kaj se okoli njih dogaja, a so se po parih odpetih vrsticah pesmi doživeli razsvtljenje. Po obrazih, končnem aplavzu in vriskanju sodeč, so bili zelo navdušeni. Na koncu je vsaka »svojemu« MPP-jevcu podarila nogavice s KEKEC pašteto.

Presenečenje je tako po mnenju MPP-jevk uspelo. Fantje so bili presrečni ob spoznanju, da niso več bureki ampak KEKCI, ter da so dobili nogavici in ne COPAT. Kekec z nogavicami se zagotovo lepše sliši.

Dragi fantje, hvala ker ste, ker lepšate naše sredine večere in jih naredite še bolj zabavne. Rade vas imamo!

Vaše brhke rožce J


Ostale in te fotografije lahko v originalni velikosti pogledate v galeriji na
uradni Facebook strani - Zbor MPP!