Arhiv novic

1. april v MPP

Kdo je koga letos našpičil? Zakaj so bile tokrat vaje 30 minut prej? In kako smo peli na stopnicah pred frančiškani? Tudi v zboru MPP se znamo pošaliti na račun drugih... :) hehe


Zgodba se je začela v torek, 1.4.2014, dva dni po našem spomladanskem MPP vikendu. Ko se je dan že počasi nagibal v noč, smo že dajali svoje možgančke na "OFF", t.j. ob 23. uri in 13 minut. Takrat prileti mail:

- - -

Vaje jutri...

so! :)

prosim, bodite kar se da točni, ker bodo jutri vaje potekale nekoliko drugače. Začnemo ob 17:30.

In sicer po dokaj dobrih izkušnjah z vikenda (petja zunaj), smo se z br. Dominikom in br. Melhiorjem odločili, da bomo vaje začeli na Prešernovem trgu. :)

(zraven bomo nastavili tudi košarico za našo dobrodelno akcijo).

Tisti, ki imate kitaro, jo prosim prinesite (ker je ena kitara brez ozvočenja za 45 pevcev nekoliko premalo).

Aja, pa še to... priporočljive so tudi dvojne hlače... :)

se vidimo kmaluuu :)

lp, Marta

- - -

Seveda ni nihče pomislil, da gre za prvoaprilsko potegavščino. Tudi br. Melhior in br. Dominik se nista nič pritožila nad napisanim dejstvom, da so se z zborovodjo odločili za vaje zunaj. Čas je bil že, da pogledamo veke z notranje strani. Prišlo je jutro naslednjega dne in br. Dominik je, kot odgovor na mail zborovodje, povabil ostale pevce k postavljanju ozvočenja. Po vrhu vsega je zaradi predhodnega začetka vaj na postavljanje ozvočenja povabil še nekaj minut prej kot po navadi. Vse je šlo v pravo smer.

Zagnani MPPjevci so se javljali za postavljanje, drugi pa so javljali odsotnost. Minevale se minute in približevali smo se vajam, nakar se je oglasil en od tenorjev. ŠKODA! Le-ta je 2 uri pred predvidenim pričetkom vaj, poslal mail v katerem se spraševal: "Koliko od tega je prvoaprilska šala?" ter pričakoval drugoaprilsko razlago. Tako je malce pokvaril potegavščino zborovodji in dal misliti tistim, ki so kasneje preverjali mail.

Vseeno so se potem oglasili še MPPjevci, ki so preverili situacijo pri zborovodji. Glede na vse pozitivne odzive smo se odločili, da vseeno izpeljemo petje na Prešernovem trgu. In glede na to, da smo se na 1. MPP vikendu tega študijskega leta odločili za projekt dobrodelnosti, je bila priložnost izkoriščena za nabiranje prostovoljnih prispevkov, ki jih bomo poklonili ljudem v stiski.

Prepevali in igrali smo kakor vemo in znamo. Čas je brezbrižno mineval in na koncu se je nabralo nekaj tudi v košarici. Hvala vsem, ki ste dali v košarico po svojih zmožnostih :) Koliko in kaj smo nabrali ob tej priložnosti in od trenutka, ko smo se odločili za projekt "MPP - karitativnost"??? To pa boste lahko prebrali v posebni novički.

Sreda bo spet kmalu tu, če še ni :)

Se vidimo!

 

In še posnetek, ki nam ga je uspelo spraviti v arhiv, za vse dvomljivce :)