Arhiv novic

Krasna si bistra hči planin...

2. PDV zbora MPP se je odvijal med 28. in 30.3.2014. Kako nam je bilo naklonjeno vreme? Kdo je ravno takrat praznoval svoj rojstni dan? Kdo reče: "Dejmo aplavz temu človeku!" ter kdo si ga je dejansko zaslužil? :)Prečudoviti vikend se je obetal. Vremenska napoved je napovedovala obilo sonca in petja. V petek, 28.3.2014, smo odrinili v Sočo, prečudovito, razpotegnjeno vas, posejano ob istoimenski reki, ki jo opeva Gregorčič. Ob prihodu prvih se je sonce že skrilo za gorami, zato se nismo predali uživanju toplih žarkov pač pa sta kuharici s pomočjo prvih prišlekov že zavihali rokave in pričeli s kuho večerje.

Ja, PDV (pevsko duhovni vikend) se je začel s pripravo hrane. Očitno si mislite, da smo se tokrat odločili za vikend s
kuharskim tečajem pa vendarle ni tako. MPPjevci smo se poslovili od naše druge strasti (beri: hrane),  razpakirali kovčke in se stisnili v tokrat malo manjši skupni prostor za vaje. Pričeli smo z vokalno tehniko. Rrr P T K, Rrr P T K; ff ss šš tt; HJU HJU je završalo po sobi. Ogreli smo se in prijeli za prve note.  No ja, a ne bi šli raje že jest?!
J

Sledil je prvi duhovni del, ki sta ga za nas tudi tokrat pripravila duhovna voditelja br. Dominik in br. Melhior. Tokratna tema je bila Evharistija. Ob branem razmišljanju smo okušali dobrote evharistije, kruh in vino, ter občudovali kako se je sam Bog za nas ponižal med obredom umivanja nog. Vse skupaj smo dopolnili, kot znamo le mi… s pesmijo ;-) Sledilo je čaščenje pred najsvetejšim. Prečudovito!

Ob rojstnem dnevu našega kitarista Markota smo izkoristili priložnost in mu pripravili presenečenje. Zakaj? KER LAHKO! Kup slastnih muffinov (za VSE!) in zgoščenko njemu ljubega slovenskega kantavtorja.  Preostanek noči smo si pripravili kot smo si želeli. Eni s pesmijo, drugi z nočnim pohodom na bližnjo planino, tretji pa so se odločili, da se naspani zbudijo v soboto jutro.

Nooovooo sooonceeeee J Prekrasno. Dan se je kot vedno pričel s hvalnicami, nadaljeval pa z zajtrkom. Sedaj pa akcija. Upevanje na nove načine, ponavljanje vaje s prejšnjega večera, vse to na prelepem, toplem sončku ob 9. uri zjutraj. Sledile so sekcijske vaje. Soprani pa alti ter tenorji in basi, vsak na svojem koncu vadijo svojo »štimo«. Je potrebno omeniti, da bi bil že čas za malico?!

Ponovno smo se natlačili v skupni prostor in preverili harmonije. Seveda je bil to balzam za ušesa. Ob petju hitreje minevajo minute, ure, lahko bi rekli tudi dnevi. Seveda govorimo iz lastnih izkušenj, saj se je dan že nagibal v noč. Sledil je duhovni del, kjer smo si po skupinah podelili svoja pričevanja, o našem čutenju prisotnosti Boga pri evharistiji. Pripravili smo plakate in v posamezni skupini izbrali eno, ki smo jo kasneje predstavili vsem. Imeli smo tudi svojo sobotno mašo.

In… z nestrpnostjo smo se pripravljali na veseli/zabavni/družabni večer. Tokrat je bila tema večera »klasična sreda MPPjevca«. V skupinah po 6-8 članov smo se pomerili v tem, komu gre najbolje v sredo, kljub vsem oviram, ki te lahko doletijo na poti na vaje. Začeli smo na faksu s preverjanjem znanja, se premaknili na kavo v lokal in ugotavljali pesmi, se pri prijatelju v študentskem dom oblekli za k maši, tekli na avtobus in tam odstopili sedež starkam, srečali kralje ulice in jim donirali svoja oblačila, poganjali pedala na bicikeLJu, izogibali radarjem in nameščali verigo, plesali čez Prešernov trg, kopirali pesmi v Sattnerjevi sobi in nadomestili instrumentaliste med mašo (glej slike in posnetke). Pripravljavcema večera smo z navdušenjem izkazali hvaležnost po Dominikovem načelu: »Dejte aplavz tema človekoma!«. J

Pred spanjem se je potrebno umiriti, zato smo se odločili za celovečerno adoracijo. Uspelo nam je za vsak termin dobiti nekoga. Bil je večer in bilo je jutro. Tretji dan!

Nedelja je šla po poteh sobote. Hvalnice, zajtrk, upevanje in tokrat vaje za petje pri maši. Z veseljem smo popestrili mašo. Cerkev je bila tokrat po naši zaslugi polna do zadnjega kotička. Po maši nam je ključar podrobno predstavil cerkev, zavetnike, poslikave, »skrivnosti« križevega pota, … Z navdušenjem smo spremljali razlago in jo zaključili z aplavzom in pesmijo. Sledilo je zadnje dejanje duhovnega dela s pričevanjem br. Dominika in s prikazom skrivnosti vstajenja.

Vikend smo zaključili s »fotoshooting-om« in veličastnim kosilom. Kaj je drugega za pričakovati od pevskega zbora J »Usput« smo se ustavili še na Bledu, kjer smo ujeli zadnje žarke zahajajočega sonca in se poslovili z besedami: Se vidimo v sredo! 

avtor: Lucca J.
 

Ostale fotografije si oglej v galeriji na uradni Facebook strani - Zbor MPP.

Za več novičk in spremljanje našega zbora pa klikni še LIKE!